17 Νοέμβριος 2014, 09:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Νοέμβριος 2014, 09:16

Οι γκάφες των απαγωγέων της 27χρονης που οδήγησαν στη σύλληψή τους

  • Οι γκάφες των απαγωγέων της 27χρονης που οδήγησαν στη σύλληψή τους

Τρία άτομα συμμετείχαν στην απαγωγή της 27χρονης ανηψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο βρίσκονται ήδη στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ και ο τρίτος αναζητείται. Πρόκειται για έναν 48χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, για έναν 53χρονο ομογενή με καταγωγή από το Καζακστάν και για έναν Αλβανό, με το όνομα «Αλέκος», ο οποίος και αναζητείται.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν - αξιοποιώντας τα λάθη των απαγωγέων - μία εβδομάδα μετά την απελευθέρωση της 27χρονης, να φτάσουν στα ίχνη τους και τελικά χθες τα ξημερώματα να συλλάβουν τους δύο από τους τρεις δράστες. 

Πήραν πληροφορίες από το facebook!

Ο 48χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, διαμένει μόνιμα στη Νέα Ιωνία και εργάζονταν ως υπάλληλος σε μεταφορική εταιρεία. Ο 53χρονος ομογενής φίλος του 48χρονου, με καταγωγή από το Καζακστάν διατηρεί μπαρ στο Μενίδι, στο οποίο θαμώνας ήταν ο Αλβανός. Οι τρεις τους σχεδίαζαν την απαγωγή για περισσότερους από έξι μήνες, ενώ φρόντισαν να συλλέξουν αρκετές πληροφορίες και μέσω του facebook, μαθαίνοντας πού δουλεύει και πού συχνάζει η 27χρονη.

Η απαγωγή της 27χρονης έγινε στις 31 Οκτωβρίου, στις 22.00, έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη. Το πρωί της Κυριακής 9 Νοεμβρίου οι απαγωγείς την άφησαν ελεύθερη, αφού είχαν λάβει 82.500 ευρώ για λύτρα αντί των 100.000 που ζητούσαν αρχικά.

Οι γκάφες των απαγωγέων

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν υλικό από 100 κάμερες και έτσι να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες. Επίσης αξιοποίησαν το γενετικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα ρούχα της 27χρονης και ταυτοποιήθηκε με εκείνο του 48χρονου. Τους βοήθησε επίσης το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ομηρίας της, η 27χρονη είχε ζητήσει από τους απαγωγείς να της αγοράσουν ρούχα από ένα συγκεκριμένο κατάστημα και γλυκό από συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο.

Ομολόγησαν την ενοχή τους

Η 27χρονη αναγνώρισε τον έναν από τους δύο δράστες, ενώ οι ίδιοι ομολόγησαν την ενοχή τους και υποστήριξαν ότι το έκαναν γιατί είχαν οικονομικά προβλήματα. Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν κατασχεθεί ο φάκελος με τα 82.500 ευρώ, τα οποία ήταν προσημειωμένα, ένα πιστόλι, σφαίρες, καθώς και δύο μηχανές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος του συνεργού ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.