5 Ιούνιος 2013, 08:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:33

Ελληνοτουρκική ναυμαχία για λαθρομετανάστες με Έλληνες διακινητές

  • Ελληνοτουρκική ναυμαχία για λαθρομετανάστες με Έλληνες διακινητές

Η Λιμενική Αρχή Σάμου σήμανε συναγερμό για την ύπαρξη καταμαράν που μετέφερε λαθρομετανάστες.

Το καταμαράν που μετέφερε λαθρομετανάστες είναι ελληνικό και οι δύο που έκαναν την επιχείρηση μεταφοράς, ο καπετάνιος κι ένα ακόμη άτομο είναι Έλληνες!

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ σε ελληνικό καταμαράν, το οποίο δεν σταμάτησε για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης και όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ανοιχτά της Σύμης.

Το επεισόδιο  προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο κλίμα συναγερμού στα αρμόδια υπουργεία και στις υπηρεσίες της Ρόδου.

Ο πλοίαρχος που είχε επιβιβάσει του λαθρομετανάστες απο τη Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό πιθανόν τη Σύμη, ή κάποια βραχονησίδα δεν πειθάρχησε.

Όπως αναφέρει η rodiaki.gr ,σκάφος του Λιμενικού Σώματος που βρέθηκε στην περιοχή επιχείρησε να ανακόψει την πορεία του κάτι που όμως έκανε και η τουρκική ακταιωρός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το ελληνικό σκάφος έριξε προειδοποιητική βολή.

Το καταμαράν  εγκλωβίστηκε έπειτα από την καταδίωξη  δυτικά της Σύμης.

Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που συνόδευσε το καταμαράν, στο οποίο επιβαίνουν 18 άτομα, στο λιμάνι του Πανορμίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς που όπως υποστήριξαν οι Τούρκοι ήταν προειδοποιητικοί.

Οι λαθρομετανάστες, επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό και μεταφέρονται στο νησί της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο αξιωματικών του λιμενικού θα ανακρίνει τους δύο συλληφθέντες.

Πρόκειται για τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν και θα μεταφερθούν επίσης αύριο το πρωί στη Ρόδο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ρόδου ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι δύο συλληφθέντες.

Πηγή: madata.gr