17 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Νοέμβριος 2014, 23:33

Συννεφιά με τοπικές βροχές επιφυλάσσει σήμερα ο καιρός

  • Αργά ή γρήγορα θα υπάρξει Grexit – Ποιες οι πιθανότητες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Σποραδικές βροχές στα δυτικά και βόρεια προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα 17 Νοεμβρίου 2014. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, ενώ στα πελάγη οι άνεμοι θα είναι νότιοι πρόσκαιρα  μέχρι 6 μποφόρ.

Αναλυτικά

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές. Υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και κυρίως στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες. Από το μεσημέρι θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η χαμηλότερη θα είναι 3 με 5 βαθμούς.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση θα υπάρξει από το μεσημέρι. Το πρωί, η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.