Έρχεται νέο αθλητικό νομοσχέδιο κατά της οπαδικής βίας

  • Έρχεται νέο αθλητικό νομοσχέδιο κατά της οπαδικής βίας
    Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την κατάθεση νέου αθλητικού νομοσχεδίου με έμφαση στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας εξήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός μιλώντας στην Κρήτη, στο συνέδριο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Στη σκιά του θανάτου του Κώστα Κατσούλη μετά τα επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου- Εθνικού, της βίαιης επίθεσης κατά του διαιτητή και αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ Χριστόφορου Ζωγράφου και της προσωρινής διακοπής όλων πρωταθλημάτων, ο Γ. Ανδριανός είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται για διαβούλευση το σχέδιο νόμου.

«Αυτά που συμβαίνουν –η βία, οι εκβιασμοί, οι δολοφονικές επιθέσεις– δεν είναι αθλητισμός. Είναι μια νοσηρή κατάσταση που εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τον αθλητισμός», τόνισε.

Χωρίς να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, ο υφυπουργός αρκέστηκε να αναφέρει τα τρία βασικά σημεία του:

  • Θα ακολουθούνται πιστά και απαρέγκλιτα οι εισηγήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ σε ό,τι αφορά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, ή ακόμη και την αναβολή αγώνων.
     
  • Θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν κάμερες ενώ θα υπάρξουν και συνδεδεμένα συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
     
  • Θα υπάρξει ενίσχυση της αθλητικής δικαιοσύνης ώστε οι δικαστικοί λειτουργοί της να μην επιφορτίζονται και με άλλες υποθέσεις μη αθλητικές.