15 Νοέμβριος 2014, 17:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2014, 17:49

Οι τριήμερες εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

  • Οι αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο καλούν σε σύγκρουση με την Αστυνομία στις 20:00

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε επίσημα ο τριήμερος εορτασμός για την επέτειο της 17 Νοέμβρη, με τις πύλες του Πολυτεχνείου να παραμένουν ανοιχτές έως και τη Δευτέρα, ημέρα μνήμης.

Πολύς κόσμος, ανάμεσά τους οικογένειες με μικρά παιδιά, περνούν να αφήσουν ένα λουλούδι, να θυμηθούν, να δηλώσουν με την παρουσία τους ότι το μήνυμα της αντίστασης κατά της χούντας παραμένει ζωντανό. Συνδικάτα και φορείς αποτίουν φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνων, όπως νωρίτερα το Σάββατο εκπρόσωποι συνδικάτων και συλλόγων, που με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ έκαναν συγκέντρωση και πορεία προς το Πολυτεχνείο.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία περίπου 7.000 αστυνομικών θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, που κορυφώνονται τη Δευτέρα το απόγευμα. Στην Αθήνα έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ ανήμερα της επετείου θα ισχύσουν περιορισμοί και στη Θεσσαλονίκη. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε μετά τα γεγονότα της Παρασκευής στη Νομική και οι Αρχές είναι σε επιφυλακή, με κλειστά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα πλην του Πολυτεχνείου.  

Δείτε ακόμη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει 17 Νοέμβρη
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ενόψει 17 Νοέμβρη
Συλλαλητήριο στα Προπύλαια, αναβρασμός στα πανεπιστήμια