15 Νοέμβριος 2014, 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2014, 10:53

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων γιόρτασε με φαγητό και χορό (βίντεο)

  • Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων γιόρτασε με φαγητό και χορό (βίντεο)
    Από το ετήσιο χορό του συλλόγου το 2011

Με εξαιρετική επιτυχία, πέραν κάθε προσδοκίας, έγινε και φέτος για 15η συνεχή χρονιά η εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» που απογειώθηκε με ποντιακά εδέσματα, λύρα και τραγούδι.

Τα ποντιακά εδέσματα αποτελούν επιστροφή σε μία ισορροπημένη διατροφή γεμάτη σοφία, δημιουργικότητα και τέχνη δήλωσαν οι διοργανωτές κατά την έναρξη της εκδήλωσης. 

Προσφέρθηκαν ποντιακά φαγητά και γλυκά (Τανουμένον σουρβάν, Συρόν, Κοχλίδια, Αβριστέν, Πισία, Τσιριχτά,Περέκ, Ωτία, Πυρεσκία, Ποντιακές Πίτες, Αριάνι και γλυκά), που μαγείρεψαν και προσέφεραν οι κυρίες του συλλόγου στους προσκεκλημένους, μέλη και φίλους του συλλόγου που κατέκλυσαν την αίθουσα.

Η εκδήλωση που στο επίκεντρό της είχε την ποντιακή παράδοση ήταν αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία, στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια μόνο για τους ηλικιωμένους αλλά έγινε θεσμός και τώρα αγκαλιάζει τους πάντες. Από τη φετεινή γιορτή δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι παραδοσιακοί χοροί του Πόντου από τους χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλου Σερρών.