14 Νοέμβριος 2014, 17:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2014, 17:53

Σε βαθιά γεράματα πέθανε ο Γιώργος, η αρκούδα του «Αρκτούρου»

  • Σε βαθιά γεράματα πέθανε ο Γιώργος, η αρκούδα του «Αρκτούρου»

Χιλιάδες θεατές τον χειροκρότησαν. Εκείνος έκανε χαριτωμένα ακροβατικά σε τσίρκο της Αμερικής, ενώ έδινε παραστάσεις και στην Ευρώπη με το όνομα «Τζορτζ».
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 βρέθηκε στην Άμφισσα, όπου και τον αγόρασε ένας αθίγγανος. Μαζί του γύριζε όλη την Ελλάδα, χόρευε και έκανε τα κόλπα που είχε μάθει για να κερδίζει χρήματα ο νέος ιδιοκτήτης του.

Μέχρι που το 1991 κατασχέθηκε από έναν κτηνίατρο και στη συνέχεια βρέθηκε στο καταφύγιο του «Αρκτούρου» στη Φλώρινα. Έκτοτε και για 20 χρόνια ο Γιώργος ο Αμερικάνος έζησε ευτυχισμένος και ελεύθερος.

Πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος, 27 ετών περίπου (ο μέσος όρος ζωής των αρκούδων είναι τα 25 έτη), βρέθηκε νεκρός από φροντιστές του «Αρκτούρου» που παρακολουθούν και ταΐζουν καθημερινά τις αρκούδες του καταφυγίου.

Το ζώο είχε επιβαρυμένη υγεία από τα βασανιστήρια που πέρασε ως αρκούδα-χορεύτρια, πρακτική που κατάφερε να εξαλείψει η οργάνωση καθώς ήταν και ο βασικός λόγος ίδρυσής της.

Παρόλο που δεν ήταν καφέ αρκούδα, αλλά μαύρη αμερικάνικη, είχε προσαρμοστεί πλήρως στο καταφύγιο και ζούσε αρμονικά με τις υπόλοιπες. Ήταν ήσυχος και πολύ καλός φίλος της Τασούλας με την οποία περνούσαν την περίοδο του χειμέριου ύπνου μαζί σε φωλιά που έσκαβε για να χωράει και τους δυο τους.