15 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2014, 17:37

Η πρόγνωση καιρού για σήμερα Σάββατο

  • Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια Ελλάδα και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες καταιγίδες, περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 20°C. Όμως στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς με θερμοκρασία  μεταξύ 13 έως 17 °C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις θα εμφανιστούν στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας και ανατολικής Πελοποννήσου. Ενώ αναμένονται τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 20°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 21°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 °C