15 Νοέμβριος 2014, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2014, 10:03

«Μαργαρίτα» – Ένα μαγαζάκι λουλούδι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

  • «Μαργαρίτα» – Ένα μαγαζάκι λουλούδι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
    (Φωτογραφίες: Φίλιππος Φασούλας για το pontos-news.gr)

Με την υπογραφή του ιδιοκτήτη της (και γνωστού καλλιτέχνη) Ιεροκλή Μιχαηλίδη, η «Μαργαρίτα» αποτελεί μια ιδιαίτερη πινελιά στη στοά Κολόμβου (πάνω από την οδό Εγνατία, σε μια περιοχή που αναπτύσσεται ταχύτατα) και έχει εξελιχθεί σε στέκι για καλοφαγάδες, για όσους θέλουν να χαλαρώσουν με ένα ποτό σε lounge περιβάλλον, αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν οικονομικά, αφού ο τιμοκατάλογος έχει φτιαχτεί για όλα τα βαλάντια. 

Η «Μαργαρίτα» ανοίγει και δέχεται τους πελάτες της από τις 11:00 το πρωί για καφέ, ενώ από τις 12:00 και μετά η κουζίνα ετοιμάζει μεγάλη ποικιλία μαγειρευτών και λαδερών φαγητών, σαλάτες και ορεκτικά. 

Για όσους το επιθυμούν προσφέρονται και φαγητά της ώρας, ενώ μεταξύ των σπεσιαλιτέ της επιχείρησης μπορούν να αναφερθούν το χουνκιάρ μπεγιεντί, στήθος πάπιας, κριθαρότο θαλασσινών, ριζότο με μαύρη τρούφα, φιλέτο σολομού και σμυρναίικα σουτζουκάκια.

Πλουσιότατος είναι ο κατάλογος με τα κρασιά, με λευκά, κόκκινα και ροζέ, η τιμή των οποίων ξεκινάει από τα τρία ευρώ, ενώ μόλις 2,5 ευρώ κοστίζει ένα ποτήρι μπίρα. Εξάλλου, μεγάλη ποικιλία σε κοκτέιλ ετοιμάζουν οι έμπειροι barmen του εστιατορίου-μπαρ, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το «Μαργαριτάκι» (περιέχει ρακή και αποτελεί πρόταση του μαγαζιού), η Μαργαρίτα με φυσικό λεμόνι και το Μοχίτο με ελληνικό λικέρ μαστίχα. Η τιμή των κοκτέιλ ξεκινάει από τα πέντε ευρώ.

Οι πελάτες του καταστήματος μπορούν να απολαύσουν lounge μουσική σε χαλαρό ήχο, είτε κάθονται στο εσωτερικό του μαγαζιού είτε εξωτερικά, στα τραπεζάκια της πλατείας. Κάποιες καθημερινές διοργανώνονται δρώμενα με ελληνική κυρίως έντεχνη μουσική, ενώ συνηθισμένα είναι τα αυθόρμητα γλέντια, αλλά και πάρτι που διοργανώνουν γνωστοί dj’s. Πιθανότατα οι πελάτες θα απολαμβάνουν το φαγητό ή το ποτό τους δίπλα σε γνωστά πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο, αφού η «Μαργαρίτα» αποτελεί στέκι τους.

Να σημειωθεί ότι το κατάστημα συνεργάζεται με πάρκινγκ αυτοκινήτων που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, στο οποίο οι πελάτες της «Μαργαρίτας» καταβάλλουν χαμηλότερες τιμές ανά ώρα. Ευκολότατη είναι πρόσβαση και με λεωφορείο του ΟΑΣΘ, αφού ακριβώς μπροστά από τη στοά βρίσκεται η στάση «Αντιγονιδών».

Gallery