14 Νοέμβριος 2014, 14:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2014, 14:05

Με επιστολή βόμβα προς την κυβέρνηση παραιτήθηκε ο Ψυχάρης

  • Με επιστολή βόμβα προς την κυβέρνηση παραιτήθηκε ο Ψυχάρης
    Ο Α. Ψυχάρης με τον βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλο

Αφού πρώτα ψήφισε την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση της αποπληρωμής οφειλών σε 100 δόσεις, καθώς και υπέρ της ρύθμισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, υπέβαλε την παραίτησή του ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ, Σταύρος Ψυχάρης. Καταγγέλλοντας μάλιστα «ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα».

Στην επιστολή παραίτησής του γράφει συγκεκριμένα: «Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα. Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή, τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μια ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον, και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».

Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε, όπως αναφέρει, να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012, και καταλήγει: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό».


Ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης

Τη θέση του Α. Ψυχάρη τυπικά καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, γεννημένος στην Αθήνα το 1947 από γονείς που ήλθαν στην Αθήνα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, ο πατέρας του Α. Μωραϊτάκη ήταν Μικρασιάτης με καταγωγή από την Κρήτη και η μητέρα του, το γένος Τσελεπίδη, από την Καππαδοκία. Ο Α. Μωραϊτάκης ασχολείται με τα χρηματοοικονομικά.