14 Νοέμβριος 2014, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2014, 10:17

Μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα στην Πάτρα

  • Χριστούγεννα 2017: Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό κινητοποιήθηκαν άμεσα οι υπηρεσίες του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ο οποίος ανέλαβε τη υποστήριξη της οικογένειας για την εκπλήρωση των στοιχειωδών αναγκών τόσο του κοριτσιού, όσο και των δικών της ανθρώπων με ρούχα, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Δήμος θα αναλάβει επίσης και το κομμάτι των φροντιστηριακών μαθημάτων των παιδιών, την παροχή σχολικών ειδών, αλλά και την ψυχολογική τους υποστήριξη από ειδικούς επιστήμονες.

Το νέο περιστατικό υποσιτισμένης μαθήτριας ήρθε στο φως, όταν η 17χρονη πήγε τον πατέρα της ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ξαφνικά το κορίτσι έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στον διάδρομο. Στους γιατρούς που έτρεξαν να την συνδράμουν είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έτρωγε μόνο χόρτα. Οι γονείς της είναι άνεργοι και έχουν ακόμη δυο παιδιά. Ο πατέρας είναι άνεργος με ηπατική ανεπάρκεια και η μητέρα δουλεύει περιστασιακά σε λαϊκές. Τα λιγοστά χρήματα που βγάζει όμως δεν φθάνουν ούτε για τα βασικά, με αποτέλεσμα τα τρία παιδιά της οικογένειας να στερούνται ακόμη και το φαγητό.

Το κορίτσι νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και πριν από λίγες ημέρες πήρε εξιτήριο. Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία του προέδρου του Ολυμπιακού Πατρών και υπεύθυνου της εκστρατείας «Κανένας μόνος του στην κρίση» Κώστα Ντάσιου.

Άλλωστε δεν είναι το μοναδικό παρόμοιο περιστατικό που έχει συμβεί στην Πάτρα. Θυμίζουμε πως πριν από μερικούς μήνες κατέρρευσε από την πείνα ένας μαθητής δημοτικού σχολείου, μπροστά στα μάτια παιδιών και γονέων…