14 Νοέμβριος 2014, 07:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοέμβριος 2014, 10:14

Νέο συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια

  • Νέο συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προγραμματίζουν για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια οι φοιτητικοί σύλλογοι «ενάντια στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία».

Στο συλλαλητήριο καλούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των φοιτητών και καταγγέλλοντας την «απροκάλυπτη αστυνομική βία και καταστολή, αλλά και την αυθαιρεσία της κυβέρνησης και της Πρυτανικής Αρχής του ΕΚΠΑ, που σαν τιμωρός και ετσιθελικά κλείνει σχολές και κτήρια του δημόσιου Πανεπιστήμιου».

Για την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου αναμένεται ότι θα γίνει πρωτοφανής κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, καθώς περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται από σήμερα επί ποδός, ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Κινητοποίηση στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν στις 2 το μεσημέρι και οι καθηγητές, διαμαρτυρόμενοι για την εθελοντική εργασία και με αίτημα τους μαζικούς διορισμούς.

Έρευνα για τον τραυματισμό φωτορεπόρτερ

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τις πληροφορίες για τραυματισμό φωτορεπόρτερ από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.  

Οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι ένας φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε λίγο μετά τις 20:00 όταν οι φοιτητές κατάφεραν να ανοίξουν την πύλη επί της οδού Στουρνάρη, η οποία ήταν κλειστή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκ νέου συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.