13 Νοέμβριος 2014, 21:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2014, 21:55

Χημικά και ξύλο έριξαν τα ΜΑΤ σε φοιτητές

  • Χημικά και ξύλο έριξαν τα ΜΑΤ σε φοιτητές
  • Χημικά και ξύλο έριξαν τα ΜΑΤ σε φοιτητές
  • Χημικά και ξύλο έριξαν τα ΜΑΤ σε φοιτητές
  • Χημικά και ξύλο έριξαν τα ΜΑΤ σε φοιτητές
  • Χημικά και ξύλο έριξαν τα ΜΑΤ σε φοιτητές

Πεδίο μάχης έγιναν οι περιοχές γύρω από το Πολυτεχνείο μετά την πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών και πολιτικών οργανώσεων από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου προς τη Βουλή.  

Η κατάσταση ξέφυγε όταν φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στο χώρο του Πολυτεχνείου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία. Ακολούθησαν συμπλοκές με εκτεταμένη χρήση χημικών και τα ΜΑΤ έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές.  Αν και μετά από ώρα οι περισσότεροι έφυγαν για να ενωθούν με την πορεία, κάποιοι παρέμειναν παίζοντας κλεφτοπόλεμο με τους αστυνομικούς.

Νωρίτερα η πορεία «απάντηση» στα όσα έγιναν το πρωί έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών, με τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων, φαινόταν να εξελίσσεται ομαλά. Φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για «το κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών» και τη «χρήση βίας από την αστυνομία».

Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι από τη Νομική, το Πολυτεχνείο, την Οδοντιατρική, το Μαθηματικό, το Φυσικό, το Γεωλογικό και άλλες σχολές. Επίσης το ΜΑΣ, η Ανταρσύα, το ΣΕΚ και το ΕΕΚ. Το «παρών» έδωσαν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κόκα-Κόλα Τρία Έψιλον.

Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μνήμες σκοτεινών εποχών», το ΚΚΕ καταγγέλλει την «προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών σε ΕΚΠΑ - ΑΣΟΕΕ και τη στάση της κυβέρνησης», ενώ την αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Νομική ζήτησε η νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο για την περιφρούρηση του οποίου θα γίνει πρωτοφανής κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων. Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός από αύριο, ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.