13 Νοέμβριος 2014, 20:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2014, 20:37

Σαμαράς: Θα βγάλουμε Πρόεδρο και θα εξαντλήσουμε την θητεία μας

  • Σαμαράς: Θα βγάλουμε Πρόεδρο και θα εξαντλήσουμε την θητεία μας
    Από την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Την πρόβλεψη ότι η κυβέρνηση θα εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και ότι θα εξαντλήσει την κοινοβουλευτική τετραετία έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην επιτροπή της ΝΔ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς τόνισε «η κοινοβουλευτική 4ετία θα εξαντληθεί! Κι έως το τέλος της, δηλαδή έως τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης. Και να προχωρήσει στη συνέχεια η δεύτερη φάση από την επόμενη Βουλή, όπως προβλέπει άλλωστε το Σύνταγμά μας!»

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι παίρνει την πρωτοβουλία της τέταρτης αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας, με στόχο στις αρχές του 2017 η Ελλάδα να έχει καινούργιο Σύνταγμα.

Μιλώντας για τις επιπτώσεις της κρίσης στο πολίτευμα ο Α. Σαμαράς υποστήριξε «το πολίτευμα στη διάρκεια της κρίσης, πράγματι, μπορεί να έμεινε όρθιο! Όμως, η ίδια η κρίση, προκάλεσε σοβαρούς κλονισμούς στον ιστό της οικονομίας μας και στον κοινωνικό μας ιστό. Γι’ αυτό και ήδη αλλάζουμε το οικονομικό μοντέλο της πατρίδας μας με έμφαση την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να αλλάξουμε και το Σύνταγμα. Με έμφαση στην λειτουργικότητα του πολιτεύματος και στην πολιτική σταθερότητα».

Τέλος ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Ελλάδα θα έχει αλλάξει εντελώς και πρόσωπο και σελίδα και δυναμική και θα αποκτήσει νέα εθνική ορατότητα χωρίς την ομίχλη της αστάθειας, των κλυδωνισμών και της ακυβερνησίας.