1 Ιούνιος 2013, 12:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:34

Οργισμένο ποτάμι από χιλιάδες αξιωματικούς στη Λάρισα

  • Οργισμένο ποτάμι από χιλιάδες αξιωματικούς στη Λάρισα

Χιλιάδες Έλληνες Αξιωματικοί σαν οργισμένο ποτάμι ξεχύθυκαν στους δρόμους της Λάρισας με το σύνθημα: Φτάνει πια!

Ως απόλυτα επιτυχημένο κρίνεται το συλλαλητήριο των απόστρατων και εν ενεργεία στρατιωτικών, όπως επίσης και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, που πλημμύρισαν το κέντρο της Λάρισας σήμερα το απόγευμα. Χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχυδρομείου, σχημάτισαν στη συνέχεια πορεία εκατοντάδων μέτρων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.   

Από νωρίς απόστρατοι από Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα αλλά και από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, είχαν πιάσει θέση στην πλατεία Ταχυδρομείου θέλοντας να διαδηλώσουν για την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.  

Χαρακτηριστικό της άψογης οργάνωσης των αποστράτων ήταν το γεγονός ότι πολλά από τα πανό τους είχαν συνθήματα τα οποία ήταν μεταφρασμένα και στα αγγλικά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν και την διεθνή κοινότητα για την κατάσταση που βιώνουν.  

Σε γενικές γραμμές δεν υπήρξαν ακρότητες ούτε σε ότι αφορά τα συνθήματα, ούτε σε ότι αφορά τις συμπεριφορές των αποστράτων. Μάλιστα, όταν κάποιος εκ των ομιλητών ανέφερε το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, ήταν η μοναδική φορά που έπεσε «γιούχα», αναγκάζοντας τον ομιλητή να επαναλάβει τη γνωστή ρήση που είχε εκστομίσει ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης το 1981 «δεν θέλω ου...».   

Η πιο φορτισμένη ομιλία εκ των εκπροσώπων φορέων που χαιρέτισαν την συγκέντρωση ήταν του προέδρου της ΠΟΑΣΥ Χρήστου Φωτόπουλου. Ο συνδικαλιστής αστυνομικός με παλλόμενη φωνή έπιασε το συναίσθημα των συγκεντρωμένων όταν περιέγραψε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα στελέχη της Αστυνομίας. Βέβαια καταχειροκροτήθηκε στο τέλος της ομιλίας του.   

Ένας από τους γνωστούς Λαρισαίους απόστρατους που έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση ήταν ο συνταγματάρχης ε.α. και πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γεωργάκης. Πολλοί έσπευσαν να του μιλήσουν και να του σφίξουν το χέρι. Πάντως, δεν γνωρίζουμε αν μ’ αυτόν τον τρόπο ο απόστρατος συνταγματάρχης ήθελε να κάνει μια έμμεση δημοσκόπηση ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.  

Πολλοί εκ των αποστράτων βρέθηκαν στη συγκέντρωση και στην πορεία μετά συζύγων. Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τονίσουν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες πρώην και εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών κλπ. Μάλιστα, οι σύζυγοι των αποστράτων ήταν σε πολλές των περιπτώσεων πιο εκδηλωτικές, φωνάζοντας με πάθος συνθήματα.   Μετά απ’ όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι οι απόστρατοι έβαλαν τα... γυαλιά σε πολλούς κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές.

Η συγκέντρωση και η πορεία που διοργάνωσαν ήταν μαχητική και επιβλητική. Καμία σχέση με άλλες συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών φορέων στην ίδια πλατεία, που δεν καταφέρνουν να «πείσουν» ούτε τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων να πάρουν μέρος σε κινητοποιήσεις.   Μάλλον σήμερα κάποιοι θα πρέπει να πήραν γερό μάθημα..

Αργότερα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο καθήκον αλλά και των θυμάτων του Μνημονίου ενώ οι διαδηλωτές έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Πηγή: enstoloi.gr