1 Ιούνιος 2013, 10:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:34

Η πληγωμένος δρυμός της Πάρνηθας έχει ανάγκη πυροπροφύλαξης

  • Η πληγωμένος δρυμός της Πάρνηθας έχει ανάγκη πυροπροφύλαξης

Η Πάρνηθα, ο μοναδικός και πληγωμένος πια, από τη μεγάλη φωτιά του 2007, πνεύμονας πρασίνου που υπάρχει στο λεκανοπέδιο, έχει ανάγκη πυροπροφύλαξης.

Ο ΕΔΑΣΑ (Εθελοντές Δασοπροστασίας Αττικής)  ξεκινησε από χθες Παρασκευή 31 Μαΐου και για 27η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα βραδινών πυροφυλάξεων στην Πάρνηθα.

Σκοπός των πυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός εστιών φωτιάς που θα μπορούσαν να απειλήσουν όχι μόνο το αλώβητο από την πυρκαγιά του 2007 δασικό κομμάτι της Πάρνηθας αλλά και περιοχές που ήδη ανακάμπτουν (φυσικά ή με αναδασώσεις).

Οι πυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο (πυροφυλάκια Σκίπιζας και Μόλας) και μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές οποιοσδήποτε, καθώς γίνονται υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων μελών του ΕΔΑΣΑ.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό τους κέντρο (ώρες 17.00-21.00) για να ενταχθείτε στις ομάδες πυροφύλαξης. Εάν θέλετε λοιπόν να συμβάλετε καθοριστικά στην προστασία της Πάρνηθας, να απολαύσετε την ανεπανάληπτη θέα από υψόμετρο 1.100μ., την καλοκαιρινή δροσιά του βουνού και την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς, επικοινωνήστε με τον Ε.ΔΑΣ.Α στα τηλέφωνα 2105200680-1 ή στείλτε ένα email ή συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.edasa.gr.