1 Ιούνιος 2013, 10:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:34

Η Ρεπούση γυρίζει τα κανάλια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

  • H Ρεπούση και ο ψαράς της λιμνοθάλασσας

Εκπομπή για εκπομπή και κανάλι για κανάλι δεν έχει αφήσει η κ. Ρεπούση, φάσκοντας και αντιφάσκοντας, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιλόγητα.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega εμφανίστηκε η κ. Ρεπούση και για μια ακόμη φορά βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν οι δημοσιογράφοι την "στρίμωξαν" προκειμένου να δώσει σαφείς απαντήσεις για τις δηλώσεις της.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται αναφορικά με την αποχώρησή της από τη Βουλή όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, τόνισε: «Από τη βουλή εκείνη τη στιγμή απουσίαζαν οι μισοί βουλευτές και εγώ είχα λόγο. Κανένας άλλος δεν ρωτήθηκε πότε γιατί έφυγε».

Αναφορικά με το βιβλίο της έκτης δημοτικού όπου έχει προκαλέσει αντιδράσεις, επεσήμανε ότι «η πολιτική πήρε μία λέξη από 600 σελίδες και την απομόνωσε και είπε ότι η συγγραφική ομάδα υποστήριξε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός».

«Δεν υπάρχει αυτό μέσα στο βιβλίο. Περιέγραφε πως οι Έλληνες κατευθύνονταν προς το λιμάνι και συνωστίστηκαν εκεί προκειμένου να βρουν τρόπο να φύγουν για την Ελλάδα. Από αυτή τη εξιστόρηση απομονώθηκε μία λέξη», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Οι ιστορικοί μιλούν με διαφορετικό τρόπο που καμία φορά εκλαμβάνεται ως προσβολή της μνήμης».


Πηγή: enikos.gr

Σχετικά άρθρα:

Διαψεύδει τα αυτιά μας η Ρεπούση

Μύθος για τη Ρεπούση ο χορός του Ζαλόγγου