1 Ιούνιος 2013, 07:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:34

Πιέζουν την Ελλάδα για άρση στο Άβατο του Αγίου Όρους

  • Το Άγιο όρος ζητά εξαίρεση από τη φορολογία

Την αποκάλυψη πως η Ελλάδα δέχεται πιέσεις διεθνών οργανισμών ως προς την άρση του Άβατου του Αγίου Όρους έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της επίσκεψης του Πατριάρχη κ. Κυρίλλου στη Μόσχα, ο κ. Ιλαρίων σημείωσε πως αυτό συμβαίνει ώστε να ανοιχτεί για τον τουρισμό σε άτομα και των δύο φύλων, «αλλά μέχρι στιγμής η Ελλάδα αντιστέκεται σε αυτό και ελπίζουμε ότι και στο εξής θα το πράττει, διότι οποιεσδήποτε αλλαγές στον Άθω και γύρω του μπορούν να επιδράσουν θανάσιμα σε αυτό το νησί πνευματικότητας», το οποίο αποτελεί «κοινή κληρονομιά ολόκληρου του ορθόδοξου κόσμου».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός, ο επικεφαλής της ρωσικής εκκλησιαστικής διπλωματίας μίλησε για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων όπως τις σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και την απαγωγή των Μητροπολιτών στο Χαλέπι. 

Πηγή: newsit.gr