31 Μάιος 2013, 14:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Οκτώβριος 2014, 12:43

Μελισσανίδης σε Ρεπούση: Σεβασμός στην ιστορία και στους νεκρούς μας

  • Μελισσανίδης σε Ρεπούση: Σεβασμός στην ιστορία και στους νεκρούς μας

Ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης με αφορμή την ανακίνηση του θέματος των γενοκτονιών κατά των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, προχώρησε σε δήλωση με την οποία ζητά το σεβασμό της ιστορικής αλήθειας και των νεκρών, ως προϋπόθεση για ένα ειρηνικό παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη:

“To 1994 και το 1998, η Βουλή των των Ελλήνων αναγνώρισε ομόφωνα τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Επίσης το 2007, η Διεθνής ΄Ενωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars), μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του, αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Θεωρώ ότι ακόμα και εκείνοι που διατηρούσαν στο παρελθόν κάποιες επιφυλάξεις για το θέμα, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση από τη Διεθνή΄Ενωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας, πρέπει επιτέλους να σεβαστούν τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, το ελληνικό κοινοβούλιο, τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και φυσικά την μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων αδικοχαμένων νεκρών.

Ο σεβασμός στην ιστορία και στους νεκρούς μας, είναι προϋπόθεση για ένα ειρηνικό παρόν και για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Αυτό είναι καθήκον όλων μας.

Δημήτρης Μελισσανίδης”

Πηγή: itabloid.gr