31 Μάιος 2013, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:34

Τούρκοι γκρέμισαν εκκλησία 400 ετών στον Πόντο

  • Τούρκοι γκρέμισαν εκκλησία 400 ετών στον Πόντο

Τούρκοι γκρέμισαν εκκλησία 400 ετών στην Ριζούντα στον Πόντο.

Μια χριστιανική εκκλησία κατεδαφίστηκε στην Ριζούντα στον Πόντο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τουρικό τύπο και τα tourkikanea.gr. Το ιστορικό αυτό μνημείο όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, κατεδαφίστηκε με μηχανήματα του Δήμου Ριζούντας ενώ είχε προταθεί από τους κατοίκους της περιοχής να γίνει μνημείο και φυσικά πόλος έλξης χριστιανών τουριστών.

Κάτοικοι του χωριού Οτζάκ της επαρχίας Παζάρ της Ριζούντας, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό είχαν προσφύγει στην Διεύθυνση Μουσείων ζητώντας να τεθεί υπό προστασία η 400 ετών εκκλησία, υποστήριξαν πως τα ερείπια της εκκλησίας κατεδαφίστηκαν νύχτα με μηχάνημα έργου.

Οι χωρικοί υποστήριξαν πως η κατεδάφιση έγινε από άτομα μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος του Παζάρ και μέλος του ΑΚΡ Αχμέτ Μπασά, που διαθέτουν οικόπεδα στην περιοχή, και υπέβαλαν σχετική μήνυση. Ο δήμαρχος Μπασά ανέφερε πως για την εν λόγω εκκλησία μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο ή αρχείο.

Ο Μπασά δήλωσε πως “Δεν υπάρχει κάτι σχετικό. Και καθώς δεν υπάρχει, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει”…

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα πραγματοποιούνται ανεγέρσεις νέων τζαμιών στην Θράκη, αναστηλώσεις ιερών μουσουλμανικών τεμένων – τζαμιών, ενώ η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά προγραμμάτισε και προχωρά στην υλοποίηση ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα, επιβαρύνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο!

Πηγή: olympia.gr