14 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2014, 17:44

Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα - Αναλυτική πρόγνωση

  • Ο άστατος καιρός συνεχίζεται και σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική χώρα θα είναι ισχυρές, και τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση, περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 19°C.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές και βελτίωση από τη νύχτα και μετά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με θερμοκρασία μεταξύ 12 και 16 °C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ενώ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στη δυτική Μακεδονία και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις και στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές με γρήγορη όμως βελτίωση. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας και Σποράδες. Αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 13 έως 19°C.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες -κυρίως στις Κυκλάδες- όπου πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές στα ανατολικά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 21°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 °C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.