Χιμπαντζάκι στηρίζει τη μαμά του στο χειρουργείο (φωτο)

  • Χιμπαντζάκι στηρίζει τη μαμά του στο χειρουργείο (φωτο)
    Φωτογραφία: Aalborg Zoo
  • Χιμπαντζάκι στηρίζει τη μαμά του στο χειρουργείο (φωτο) 2
    Φωτογραφία: Aalborg Zoo

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες της δίχρονης Μάι, του «τρυφερού χιμπαντζή» όπως την αποκαλούν. Κι αυτό γιατί ένα θηλαστικό βάζει τα… γυαλιά σε ένα άλλο θηλαστικό, αφού αποδεικνύεται πιο ανθρώπινο και από τους ανθρώπους.

Η Μάι μαζί με τη μητέρα της, Γιούτα, φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο του Όλμποργκ στη Δανία. Εδώ και πολύ καιρό η μαμά-χιμπαντζίνα έπρεπε να μπει στο χειρουργείο αφού δύο σπασμένα δόντια θα μπορούσαν να της δημιουργήσουν μια επικίνδυνη για τη ζωή της λοίμωξη.

Προκειμένου να μειώσουν το στρες της ασθενούς πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να αφήσουν τη μητέρα μαζί με την κόρη όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δεν περίμεναν, όμως, ότι η μικρή Μάι θα αρνούνταν πεισματικά να αφήσει το χέρι της μητέρας της καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Αν και σκόπευαν να την απομακρύνουν όταν η αναισθησία θα έπιανε, η σκέψη και μόνο ότι θα άφηνε τη μαμά μόνη αναστάτωσε τόσο το ζώο, που οι γιατροί υποχώρησαν.

«Το μικρό ήταν πολύ νευρικό! Μας ήταν επίσης ξεκάθαρο ότι προστάτευε τη μητέρα του από τη στιγμή που έμεινε αναίσθητη», αναφέρει η κτηνίατρος Τρίνε Χάμερ Γένσεν.

Η δίχρονη χιμπαντζίνα κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της επέμβασης άρχισε να μασάει τα καλώδια του μηχανήματος που παρακολουθούσε τους χτύπους της καρδιάς της μητέρας της, οι γιατροί ωστόσο κατάφεραν να βγάλουν εις πέρας όλη τη διαδικασία.

Έτσι η Γιούτα ξύπνησε μεν με δύο δόντια λιγότερα, αλλά στην αγκαλιά της κόρης της!