30 Μάιος 2013, 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:35

Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου: Ψήφισμα αναγνώρισης Γενοκτονίας Ασσυρίων

  • 20 Απρ 2013: Ενημέρωση για τα αυθαίρετα στον Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου

Ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» εξέδωσε χθες (29 Μαΐου 2013) ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων από το οθωμανικό, νεοτουρκικό και κεμαλικό καθεστώς. Ακολουθεί το ψήφισμα.

Ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου» και το Διοικητικό Συμβούλιο με το παρόν ψήφισμα υποστηρίζει τον αγώνα της Ασσυριακής κοινότητας για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας της, από το οθωμανικό, νεοτουρκικό και κεμαλικό καθεστώς.

Η γενοκτονία των Ασσυρίων είναι ένα ιστορικά τεκμηριωμένο γεγονός, που αναγνωρίζεται από κοινοβούλια και επιστημονικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Η άρνησή της λειτουργεί απαλλακτικά για τους θύτες και θεωρείται το τελευταίο στάδιο της γενοκτονίας των αυτοχθόνων χριστιανικών λαών της Ανατολής από τους οθωμανούς Τούρκους.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ασσυρίων από το οθωμανικό, νεοτουρικό και κεμαλικό καθεστώς όπως έπραξε για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Απαιτούμε από την σημερινή Τουρκία ως διάδοχο κράτους, να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ασσυρίων και να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Διεθνούς δικαίου, δείχνοντας ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ασπρόπυργος 29/05/2013,

Πρόεδρος: Σωτηριάδου Αθηνά
Α' Αντιπρόεδρος: Πιλίδης Νικόλαος
Β' Αντιπρόεδρος: Τσιλινγκιρίδου Αρτεμισία
Γεν. Γραμματέας: Τοδίκου Ελένη
Ειδικός Γραμματέας: Παπαδόπουλός Κωνσταντίνος
Ταμίας: Σιδηρόπουλος Κωνσταντίνος
Α' Έφορος: Παπαδοπούλου Ελένη
Β' Έφορος: Καραμανίδου Ελένη
Σύμβουλος/Μέλος: Ποιμενίδης Στέφανος

Δείτε το ψήφισμα του Συλλόγου στο τέλος του άρθρου.

Gallery