13 Νοέμβριος 2014, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοέμβριος 2014, 08:55

Ένταση γύρω από τη Νομική σχολή της Αθήνας

  • Ένταση γύρω από τη Νομική σχολή της Αθήνας

Συγκέντρωση φοιτητών αυτή την ώρα στην Ακαδημίας, στο ύψος της Νομικής σχολής. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της σχολής τους. Στις 8:30 ομάδα φοιτητών που επιχείρησε να προσεγγίσει τη Νομική σχολή απωθήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει τη Νομική σχολή. 

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Ακαδημίας και στη Σόλωνος.

Κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται από χθες το βράδυ έξω από τη Νομική και την Πρυτανεία μετά από σχετικό αίτημα του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρου Φορτσάκη.

Ο Θ. Φορτσάκης έλαβε την απόφαση να φυλαχθούν τα κτίρια ενόψει των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου.

Οι φοιτητές της Νομικής έχουν πάρει απόφαση για κατάληψη, εν όψει του εορτασμού, η οποία θα ίσχυε από σήμερα Πέμπτη, αναφέροντας ότι θα αναλάβουν οι ίδιοι τη φύλαξη του χώρου κατά τη διάρκεια της κατάληψης, κάτι που ο πρύτανης δεν έκανε αποδεκτό. Οι φοιτητές δηλώνουν ότι θα κάνουν προσπάθεια άρσης της φύλαξης από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ, η οποία προχώρησε σε lock-out έως την Τρίτη, καθώς υπήρχε προγραμματισμένη συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου για σήμερα Πέμπτη.  
«Χούντα δεν γνωρίσαμε ούτε δημοκρατία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ.