12 Νοέμβριος 2014, 22:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2014, 23:01

Τιμήθηκε ο μικρασιάτης Ελληνοαμερικανός πολιτικός Μάικλ Δουκάκης

  • Τιμήθηκε ο μικρασιάτης Ελληνοαμερικανός πολιτικός Μάικλ Δουκάκης
  • Τιμήθηκε ο μικρασιάτης Ελληνοαμερικανός πολιτικός Μάικλ Δουκάκης

Τον διακεκριμένο Ελληνοαμερικανό καθηγητή και πολιτικό, Μάικλ Δουκάκη τίμησε σήμερα η πολιτεία της Μασαχουσέτης, μετονομάζοντας την κεντρική σιδηροδρομική αφετηρία της Βοστώνης σε «Κέντρο Μεταφοράς Κυβερνήτη Μάικλ Σ. Δουκάκη».

Όπως γράφει η ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, ο 81χρονος καθηγητής συνέβαλε τόσο στη σωτηρία του σταθμού από γκρέμισμα αλλά και στην ανασυγκρότηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Μασαχουσέτης και τη σύνδεσή της με άλλες αμερικανικές μητροπόλεις.

Με την αδερφή του, γνωστή ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη

Ο επί τρεις θητείες κυβερνήτης Μασαχουσέτης, παιδί Ελλήνων μεταναστών μικρασιατικής καταγωγής, ήταν ο πρώτος Ελληνοαμερικανός στην ιστορία της ομογένειας της Αμερικής, που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ και κατόρθωσε να κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία το 1988.

Αφίσα από την προεκλογική εκστρατεία του

«Ο Μάικλ Δουκάκης είναι άξιος της τιμής που του γίνεται», υπογράμμισε ο σημερινός κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Ντεβόλ Πατρίκ και συμπλήρωσε πως «ήταν εκείνος ο οποίος κατάλαβε πως η συγκοινωνία δεν είναι απλώς θέμα μετακίνησης των ανθρώπων από το σημείο Α στο σημείο Β αλλά είναι μάλλον μία οικονομική μηχανή».

Ο Δούκακης με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ο Μάικλ Δουκάκης που διδάσκει Πολιτικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης και συμμετέχει σε συμπόσια, διαλέξεις και πολιτικές αναλύσεις, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή που του έγινε.

«Δεν νομίζω πως θα σταματήσουν οι άνθρωποι να αποκαλούν τον σταθμό των τραίνων με τη γνωστή του ονομασία Σάουθ Στέισον» και διερωτήθηκε «πόσα ονόματα δεν έχουν δοθεί στο Boston Garden, αλλά εξακολουθεί να είναι το Boston Garden;» για να προσθέσει «ωστόσο είμαι ευγνώμων».