12 Νοέμβριος 2014, 21:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2014, 21:46

Αντώνης Σαμαράς: «Στο τέλος θα τα καταφέρουμε»

  • Αντώνης Σαμαράς: «Στο τέλος θα τα καταφέρουμε»

«Καλές ειδήσεις»  επιχείρησε να μεταφέρει  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα το βράδυ σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών.

«Τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και για τα κόκκινα δάνεια που είναι η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών που έχει γίνει, ο αγώνας για την προσέλκυση επενδύσεων, οι διεθνείς διαγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες και οι συμμαχίες γι' αυτό, είναι φωτογραφίες ενός πολυμέτωπου αγώνα που κάνουμε. Αυτά γίνονται μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Στη συνέχεια είπε ότι «για να βγει η χώρα από την κρίση και για να μη ξαναπέσει εξαρτάται από την παραγωγική ικανότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εν ολίγοις από την εξωστρέφεια. Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά αυτής της προσπάθειας. Πρέπει να κερδίζουν τα προϊόντα μας ξένες αγορές και να αντιμετωπίζουν τα ξένα προϊόντα εντός της χώρας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από τη κρίση και να φτιάξουμε τη Νέα Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι αδιάκοπη η προσπάθεια για την εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά που είναι η προϋπόθεση για την επιχειρηματικότητα. Μάλιστα ανέφερε ενδεικτικά πως «εξασφαλίσαμε 1,4 δισ. ευρώ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, δημιουργήσαμε σύστημα εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις, αναδιαρθρώσαμε το νέο ΕΣΠΑ, ιδρύσαμε το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Η κυβέρνηση, όπως πρόσθεσε, θεσπίζει κίνητρα για να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και για να βοηθήσει τις startup επιχειρήσεις ενώ προανήγγειλε ότι «θα θεσπιστούν κίνητρα για να επιστρέψουν κεφάλαια που είχαν φύγει από την χώρα».

Αναφερόμενος τέλος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο πρωθυπουργός υποστήριξε  ότι  «Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας, διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα, ο χρόνος έχει πυκνώσει, στο τέλος θα τα καταφέρουμε σίγουρα».