12 Νοέμβριος 2014, 15:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2014, 15:20

Στροφή Τσίπρα στο μεσαίο χώρο με αίτημα για εκλογές

  • Στροφή Τσίπρα στο μεσαίο χώρο με αίτημα για εκλογές

Με μια στροφή στο μεσαίο χώρο και με την επανάληψη του αιτήματος για εκλογές και μη αναγνώριση των όσων πρόκειται να συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές σημαδεύτηκε η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στους βουλευτές του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η μεσαία τάξη «αφανίζεται υπό το βάρος μιας φορολογικής πολιτικής που έχει λάβει τον χαρακτήρα μιας κρατικής ληστείας».

Στα ζητήματα οικονομικής πολιτικής, αλλά και στα 19 προαπαιτούμενα των εκπροσώπων της τρόικας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα που επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα».

Ο Α. Τσίπρας επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση χωρίς κύρος, χωρίς λαϊκή αποδοχή να εκπροσωπεί μια χώρα και μάλιστα σε κατάσταση υψηλού κινδύνου.

Ανεβάζοντας τους τόνους έκανε  λόγο για κατήφορο, «που καταλήγει από κάθε άποψη στον Μεσαίωνα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποχωρήσεις στα εγχώρια κέντρα και τη γερμανική ηγεσία, τις οποίες ονομάζουν διαπραγμάτευση».

Αναφερόμενος  στις εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα στην ένταση που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στην κυπριακή ΑΟΖ ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για απροκάλυπτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων τονίζοντας ότι πρέπει «άμεσα να τερματιστεί». Επισήμανε δε, ότι χρειάζεται διάλογος και σεβασμός του διεθνούς δικαίου, καθώς επίσης και ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε διπλωματική δυνατότητα.