12 Νοέμβριος 2014, 13:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2014, 13:33

Παραδοσιακό παρακάθ’ για την απελευθέρωση του Άργους Ορεστικού (φωτο)

  • Παραδοσιακό παρακάθ’ για την απελευθέρωση του Άργους Ορεστικού (φωτο)

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις του Δήμου Άργους Ορεστικού για την 102η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Μαθητές με τα τμήματα σημαιοφόρων και παραστατών και εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών του τόπου μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής μετέβησαν στο Ηρώο των Πεσόντων όπου κατέθεσαν στεφάνια, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την ελευθερία της Πατρίδας.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Διδάκτορα Ιστορίας - Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ Ραϋμόνδο Αλβανό, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Άργους Ορεστικού.

Ιδιαίτερες στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας χάρισε στους εκατοντάδες παρευρισκομένους η εμφάνιση της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. Τα μέλη του χορευτικού με τον Νίκο Γαβριά (λύρα) και τον Νίκο Φιλιππίδη (νταούλι) έδωσαν μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση, αναβιώνοντας το παραδοσιακό μουχαμπέτ'-παρακάθ’.

Η επιτυχία της αναπαράστασης ανήκει στα παιδιά του συλλόγου, οι οποίοι τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς σκοπούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου. 

Gallery