28 Μάιος 2013, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:35

Επιστολή της ΠΟΕ προς το Υπ. Δικαιοσύνης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

  • Το νέο Δ.Σ. ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου και η έκπληξη!

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) έστειλε επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο παίρνοντας θέση στο φλέγον αυτό ζήτημα. Η επιστολή στάλθηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013.                                                                                    

Διαβάστε την επιστολή:

Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη

Κοινοποίηση:
·Αρχηγούς Κομμάτων
·Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
·κ.Παναγιώτη Μπαλτάκο, Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης,

Κύριε Υπουργέ,
 
Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νόμου, που με πρωτοβουλία σας πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή και αφορά στην καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας εμπεριέχεται διάταξη (Aρ. 3), που προβλέπει τον ποινικό κολασμό όσων εγκωμιάζουν ή αρνούνται ή μηδενίζουν τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας «όπως ορίζονται στα άρθρα 6, 7, 8 του καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ή στο άρ. 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη συμφωνία της 8ης Αυγούστου 1945».

Πιστεύουμε ότι θα ήταν πληρέστερη η άνω διατύπωση εάν συμπληρωνόταν με τη φράση και προβλέπονται στην από 9.12.1948 Διεθνή Σύμβαση για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας, που κυρώθηκε με τον ν.δ. 3091/1954.

Επίσης στην παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου 3 του σχεδίου νόμου όπου τίθενται οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παρ. 1, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να συμπληρωθεί και προταθεί ως πρώτη προϋπόθεση η ύπαρξη ψηφίσματος εθνικού Κοινοβουλίου και να ακολουθήσει η άλλη προϋπόθεση, δηλαδή η ύπαρξη αμετάκλητης απόφασης ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.

Χωρίς τις προτεινόμενες τροποποιήσεις ο προς ψήφιση νόμος δεν περιλαμβάνει βεβαίως και την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, Αρμενίων  που είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δεν είναι στις προθέσεις σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                     
Γεώργιος Παρχαρίδης                                                                                                                                       
Ο Γενικός Γραμματέας
Γιώργος Γεωργιάδης  

Δείτε την επιστολή της ΠΟΕ στο τέλος του άρθρου.
                                                                                                                               

Gallery