28 Μάιος 2013, 07:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:35

Διαφωνία για το αντιρατσιστικό. Νέα συνάντηση

  • Διαφωνία για το αντιρατσιστικό. Νέα συνάντηση

Δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο καθώς και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί επέμειναν στις αρχικές τους θέσεις. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων μέσα στην εβδομάδα με πιθανότατη ημέρα την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα καλύτερης κυβερνητικής λειτουργίας και την κατάθεση νομοσχεδίων στην βουλή. «Δύο λύσεις υπάρχουν. Η πρώτη είναι να κατατεθεί κανονικά το νομοσχέδιο στην βουλή ή να το καταθέσουν τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ως πρόταση νόμου. Αλλά προτιμούμε την πρώτη, να είναι νομοσχέδιο της κυβέρνησης» είπε ο Ευ. Βενιζέλος. Για το θέμα της ανεργίας έστρεψε τα βέλη του εναντίον του Γ. Βρούτση «η ανεργία δεν λύνεται μόνο με ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε την κατάθεση του νομοσχεδίου. «Είναι μια πράξη ουσιαστικά δημοκρατική. Πρέπει να κατατεθεί και στην βουλή και εκεί να γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις ή βελτιώσεις». Ο Φ. Κουβέλης παρά τις συνεχείς ερωτήσεις που δέχθηκε αρνήθηκε να απαντήσει αν υπήρξε ομόφωνη απόφαση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του για το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της βουλής. «Διαφωνώ και δεν ήταν καθόλου ορθό να δοθεί το πόρισμα δύο ώρες πριν από την σύσκεψη»

Ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς  για τη νέα άφιξη της τρόικας στις 4 Ιουνίου. Η μείωση του συντελεστή στον ΦΠΑ στην εστίαση και τον νόμο στα ακίνητα.

Πηγή: madata.gr