27 Μάιος 2013, 16:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:35

Πανελλήνιες 2013: Τα δυσκολότερα Μαθηματικά των τελευταίων ετών

  • Πανελλήνιες 2013: Τα δυσκολότερα Μαθηματικά των τελευταίων ετών

Σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα θέματα στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης χαρακτηρίζονται ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών.

Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Eταιρείας (ΕΜΕ):

Τα ερωτήματα Β1, Β2 εξετάζουν βασικές γνώσεις.

Το ερώτημα Β3 είναι, ίσως, το πιο δύσκολο από όλα τα θέματα, καθότι η επιτυχής αντιμετώπισή του απαιτεί λεπτούς αλγεβρικούς χειρισμούς.

Θέμα Γ: Απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους και κυρίως τα ερωτήματα Γ2 και Γ3.

Θέμα Δ: Το θέμα αναφέρεται σε ένα μεγάλο μέρος της ύλης του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού Λογισμού. Η επίλυση του θέματος αυτού απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία και βαθιά κατανόηση των εννοιών.

Γενικότερα, η ΕΜΕ σχολιάζει τα θέματα ως εξής:

- Καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης.

- Υπάρχει κλιμάκωση των θεμάτων ως προς τη δυσκολία, με εξαίρεση το ερώτημα Β3.

- Η καλή γνώση της ύλης προηγουμένων τάξεων ήταν απαραίτητη.

- Τα θέματα ήταν εκτεταμένα και η σωστή διαχείριση του χρόνου από τους υποψηφίους ήταν σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία, ειδικά με το ερώτημα Β3.

- Τα θέματα είναι τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών και απαιτούν ειδικές τεχνικές, που ίσως δεν προωθούν την έλξη και την αγάπη των μαθητών στα Μαθηματικά.

Τέλος, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προτίθεται να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με μελέτη και διερεύνηση, για το περιεχόμενο και τον τρόπο εξέτασης των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.