27 Μάιος 2013, 15:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:36

Οι προκλήσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, λέει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

  • Οι προκλήσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, λέει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σχολιάζει, μέσω του προσωπικού του Twitter, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, τονίζοντας ότι, οι προκλήσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα είναι πάντα εκεί που απαιτείται για τη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Αφορμή, στάθηκε η πτήση πάνω από το Αγαθονήσι δύο φωτογραφικών Φάντομ στις 23 Μαΐου και την παραβίαση χθες των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκική πυραυλάκατο στην περιοχή των Κυκλάδων.

Εξάλλου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Στόλου «που επιτηρούν και διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο», σχολιάζοντας την αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής τους στην παρακολούθηση της τουρκικής άσκησης που διεξήχθη στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο σε διεθνή ύδατα και του πλου τής τουρκικής πυραυλακάτου στις Κυκλάδες.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συγχαίρει την «εκπληκτική ομάδα επιδείξεως του F16 Demo Team υπό τον σμηναγό Γ. Ανδρουλάκη», της Πολεμικής Αεροπορίας για την «εντυπωσιακή παρουσία της» στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 72η επέτειο της μάχης της Κρήτης.

Αναφερόμενος στη Μάχη της Κρήτης και στις εκδηλώσεις, ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος γράφει: «Θα αισθανόμαστε πάντα ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για τους γενναίους συμμάχους στρατιώτες που πολέμησαν στη Κρήτη και κάποιοι έμειναν για πάντα εκεί. Το πιο συγκινητικό μέρος των εορτασμών στη Κρήτη είναι οι Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί βετεράνοι που ξαναγυρίζουν στα μέρη που πολέμησαν».

Τέλος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εκφράζει τη συγκίνησή του με αφορμή το ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (89 αξιωματικοί και 611 οπλίτες) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Καβούρι Βουλιαγμένης. «Τιμή και δόξα στους αθάνατους ΛΟΚατζήδες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: enikos.gr

Δείτε τις αναρτήσεις στο twitter...

Gallery