12 Νοέμβριος 2014, 08:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2014, 08:54

Νέος ασύλητος μακεδονικός τάφος στη Βεργίνα (φωτο)

  • Νέος ασύλητος μακεδονικός τάφος στη Βεργίνα (φωτο)

Νέα, εντυπωσιακά ευρήματα συνεχίζει να φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη από τα σπλάχνα της μακεδονικής γης. Πρόκειται για έναν ασύλητο μακεδονικό τάφο με πλούσια κτερίσματα, που βρέθηκε στην Βεργίνα. Στον τάφο, ο οποίος φέρεται να ανήκε σε άνδρα που πέθανε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρέθηκαν αρκετά ταφικά δώρα.

Η υπεύθυνη αρχαιολόγος των ανασκαφών στην νεκρόπολη των Αιγών Αγγελική Κοτταρίδη, ανήρτησε στο facebook δύο φωτογραφίες από ένα σκεύος συμποσίου που βρέθηκε, στο οποίο ανακάτευαν τον οίνο με νερό, τονίζοντας τη λεπτομέρεια στη διακόσμηση του αγγείου, που αναδεικνύει το εξαιρετικό επίπεδο της μακεδονικής μεταλλουργίας.


Σπάνιο εύρημα

Όπως σημειώνει η ίδια «Στο νεκροταφείο των τύμβων των Αιγών βρέθηκε ένας αρκετά μεγάλος κτιστός τάφος (κιβωτιόσχημος, όχι ναόσχημος δηλαδή "μακεδονικός") που μάλιστα είναι ασύλητος, μια ευχάριστη εξαίρεση, αφού η νεκρόπολη των Αιγών λεηλατήθηκε άγρια από τους Γαλάτες μισθοφόρους του Πύρρου το 276 π.Χ. και σπάνια έχουμε την ευκαιρία να βρίσκουμε αδιατάρακτες ταφές». Η αρχαιολόγος παραπέμπει σε περισσότερες πληροφορίες με την ολοκλήρωση των εργασιών.