12 Νοεμβρίου 2014, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοεμβρίου 2014, 08:20

Νέα συνάντηση στον ΟΗΕ για το Σκοπιανό

  • Νέα συνάντηση στον ΟΗΕ για το Σκοπιανό

Συνάντηση από κοινού με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη στις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ο προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Η συνάντηση γίνεται «για τη συνέχιση των συνομιλιών, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για το θέμα του ονόματος», όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση της Γραμματείας του Οργανισμού.

Ο Μάθιου Νίμιτς είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν ο Μ. Νίμιτς έχει νέα πρόταση για το θέμα της ονομασίας.

Η τελευταία πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας που είχε επιδώσει, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, ήταν στις 9 Απριλίου 2013, κατά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ. Ο απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ δεν είχε αναφερθεί στο περιεχόμενο της πρότασης εκείνης, ενώ τόσο η ΠΓΔΜ όσο και η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως επ' αυτής.