12 Νοέμβριος 2014, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2014, 08:20

Νέα συνάντηση στον ΟΗΕ για το Σκοπιανό

  • Στις 17 Ιανουαρίου νέα συνάντηση Νίμιτς με τους διαπραγματευτές Ελλάδας-ΠΓΔΜ
    Ο Μάθιου Νίμιτς (φωτ. αρχείου)

Συνάντηση από κοινού με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη στις 17:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), ο προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Η συνάντηση γίνεται «για τη συνέχιση των συνομιλιών, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για το θέμα του ονόματος», όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση της Γραμματείας του Οργανισμού.

Ο Μάθιου Νίμιτς είχε χθες χωριστές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν ο Μ. Νίμιτς έχει νέα πρόταση για το θέμα της ονομασίας.

Η τελευταία πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας που είχε επιδώσει, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, ήταν στις 9 Απριλίου 2013, κατά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ. Ο απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ δεν είχε αναφερθεί στο περιεχόμενο της πρότασης εκείνης, ενώ τόσο η ΠΓΔΜ όσο και η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως επ' αυτής.