27 Μάιος 2013, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:36

Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος

  • Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος

Με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 27-31/5/2013 και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος, θα γίνονται δωρεάν εξετάσεις

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Το ποιο σημαντικό όμως είναι πως εννέα στα δέκα μελανώματα αν διαγνωστούν έγκαιρα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μη το σκέφτεσαι, κλείσε ένα ραντεβού σήμερα...

Οι δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), θα δέχονται και θα εξετάζουν δωρεάν τους πολίτες- σε ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία.

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΕΔΑΕ ή  την myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού. Στην ίδια ιστοσελίδα, θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν και αυτοεξέταση των σπίλων.