11 Νοέμβριος 2014, 22:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2014, 22:18

Η Μακεδονία στέλνει μηνύματα σε όσους επιδιώκουν παραχάραξη της ιστορίας

  • Η Μακεδονία στέλνει μηνύματα σε όσους επιδιώκουν παραχάραξη της ιστορίας

Στο Ροδολίβος, έδρα του Δήμου Αμφίπολης, έγινε την Τρίτη 11 Νοεμβρίου η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ) από την οποία εστάλησαν πολλά μηνύματα. Τιμήθηκε επίσης η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη για το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη, «μια οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει», όπως είπε η ίδια αποδεχόμενη τη διάκριση.

Κατά την απονομή πλακέτας στην Κ. Περιστέρη, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και προέδρος της ΠΕΔ Λάζαρος Κυρίζογλου, αναφέρθηκε στο μήνυμα που εκπέμπει η μακεδονική γη. «Ένα μήνυμα προς αυτούς , τους ποικιλώνυμους, που θέλουν να παραχαράξουν τη ιστορία του τόπου μας, την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός τόνισε ότι «το στόμα των Σκοπιανών μπορεί να μην κλείσει ποτέ, αλλά η αλήθεια λάμπει από όλες τις πλευρές και ένα παραπάνω εδώ στην Αμφίπολη» .

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτσικώστας από την πλευρά του κάλεσε όσους «επιχειρούν με όλες τους τις δυνάμεις να μειώσουν τη σημαντικότητα του αρχαιολογικού αυτού ευρήματος και τις προσπάθειες που γίνονται στο Τύμβο Καστά […] να μην βιάζονται γιατί, ο Τύμβος δεν έχει ακόμη μιλήσει και η ανασκαφή έχει ακόμη πάρα πολλά να μας δείξει.

»Ας μην ξεχνάμε ότι η Αμφίπολη είναι ένα μνημείο και θα είναι ένα μνημείο με οικουμενική αξία. Και αυτό είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι καλά θα κάνουν να το βάλουν καλά στο μυαλό τους».