12 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Νοέμβριος 2014, 07:21

Καταιγίδες και έντονα φαινόμενα σήμερα - Αναλυτικό δελτίο

  • Καταιγίδες και έντονα φαινόμενα σήμερα - Αναλυτικό δελτίο

Καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά, οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε για σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από το απόγευμα και πιθανόν καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 20°C.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία μεταξύ 11 έως 17 °C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι βροχές θα ενταθούν κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αυξημένες νεφώσεις και στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα όμως θα εκδηλωθούν και καταιγίδες με τα φαινόμενα τοπικά κατά τόπους να είναι έντονα. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Συννεφιά που βαθμιαία θα πυκνώσει με βροχές από το απόγευμα, ενώ πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες αναμένονται στην περιοχή της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Εύβοιας και ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 μες 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ  και θερμοκρασία από 10 έως 20°C.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 23°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23°C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.