Στο σκαμνί ο Χάρης Τομπούλογλου και δύο συνεργάτες του

  • Στο σκαμνί ο Χάρης Τομπούλογλου και δύο συνεργάτες του
    Φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπει το Συμβούλιο Εφετών τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με τις κατηγορίες της εκβίασης και της δωροδοκίας. Μαζί με τον Χάρη Τομπούλογλου στο σκαμνί θα καθίσουν και δύο συνεργάτες του γιατροί, ο Στέφανος Μιχαλάκος και ο Χρήστος Τριανταφύλλου.

Πέρσι, παραμονές Χριστουγέννων, ο Χάρης Τομπούλογλου είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να παίρνει χρήματα από διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της με το νοσοκομείο. Τον φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα είχε παραδώσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Αlpha Bank Τάσος Γκιάτης.

Λίγο πριν από τη σύλληψή του το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας είχε βιντεοσκοπήσει τον τότε διοικητή του νοσοκομείου να παίρνει και να βάζει στο παλτό του έναν φάκελο με 25.000 ευρώ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταγεγραμμένοι διάλογοι που είχε την επίμαχη περίοδο ο κατηγορούμενος, στους οποίος εμφανίζεται να λέει πως αν δεν δώσει η διαφημιστική χρήματα θα καταγγείλει τον διαγωνισμό κατακύρωσης του έργου που είχε αναλάβει.

Ο ίδιος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι το ποσό που έλαβε αφορούσε δωρεά στο «Αγλαΐα Κυριακού».