27 Μάιος 2013, 09:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 19:47

Γενοκτονία αλά τούρκα. To διαβολικό σχέδιο εξόντωσης των Ποντίων

  • Γενοκτονία αλά τούρκα. To διαβολικό σχέδιο εξόντωσης των Ποντίων

Γενοκτονία αλά τούρκα χαρακτηρίζεται, το διαβολικό σχέδιο που εφαρμόστηκε και η μέθοδος εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεοτούρκους και τους Κεμαλικούς.

Όπως γράφει στο απαγορευμένο βιβλίο του "Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου" ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ενώ παρουσιάζει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη γενοκτονία των Εβραίων από τους Γερμανούς, διαφοροποιείται σε δυο βασικά σημεία, κατά τον Π. Ενεπεκίδη.

"Είναι μια γενοκτονία πολύ αλά τούρκα. Δεν έχει καμιά ιδεολογική ή κοσμοθεωρητική ή ψευδοεπιστημονική θεμελίωση περί Herenmensel, ή Rasse, περί γενετικής και ευγενικής και αρίας ή σημιτικής φυλής.

Η γενοκτονία αλά τούρκα είναι βουβή, πονηρή, ανατολίτικη, δεν έχει θεωρητικά background, αλλά μάλλον πρακτικά, πλιατσικολογικά. Οι καλούμενες εκτοπίσεις, εξορίες των κατοίκων ολόκληρων χωριών, οι εξοντωτικές εκείνες οδοιπορίες μέσα στο χιόνι, των γυναικόπαιδων και των γερόντων - οι άνδρες βρίσκονται ήδη στα τάγματα εργασίας ή στον στρατό - δεν οδηγούν φυσικά σε κανένα Άουσβιτς, με τους διαβολικά οργανωμένους μηχανισμούς της φυσικής εξόντωσης του ανθρώπου.

Ήταν όμως ένα Άουσβιτς εν ροή. Οι άνθρωποι πέθαιναν καθ' οδόν, δεν παρπατούσαν για να φτάσουν κάπου, αλλά περπατούσαν για να πεθάνουν από τις κακουχίες, την παγωνιά, την πείνα, τον εξευτελισμό.

Αυτό ήταν το διαβολικό σύστημα, πονηρά οργανωμένο. Δεν υπήρχε στο τέρμα κανένα 'Αουσβιτς, γιατί για τους περισσοτέρους δεν υπήρχε τέρμα. Το ταξίδι προς τον θάνατο ήταν ο θάνατος, όχι το τέρμα του ταξιδιού".

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr