11 Νοέμβριος 2014, 16:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2014, 16:28

Για χορηγούς ψάχνει το ΤΕΙ Αθηνας!

  • Για χορηγούς ψάχνει το ΤΕΙ Αθηνας!

Στόχος του είναι να καταστεί το καλύτερο τεχνολογικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Μεσογείου. Επειδή όμως τα χρήματα του κρατικού κορβανά δεν φτάνουν για τόσο μεγαλόπνοα οράματα, το ΤΕΙ Αθήνας αποφάσισε να στραφεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία αναζητώντας χορηγούς!

Αν και στις ΗΠΑ είναι συνήθης πρακτική οι ιδιώτες να στηρίζουν τα πανεπιστήμια, στην Ελλάδα της δημόσιας παιδείας είναι μια κίνηση αν μη τι άλλο πρωτότυπη. «Έχοντας βαθιά πίστη ότι οι Έλληνες ευεργέτες δεν τέλειωσαν με τους Ζάππες, τους Αβέρωφ, τους Συγγρούς, τους πιο σύγχρονους, Ωνάσηδες, Νιάρχους και τόσους άλλους, που στήριξαν δημιουργικές πρωτοβουλίες στην πατρίδα σε πολύ πιο δύσκολες εποχές από τη σημερινή», αναφέρεται στην ανακοίνωση-πρόσκληση του ιδρύματος.

Έτσι, με τον τίτλο «Ηλεκτρονικός Κουμπαράς» ξεκινά εκστρατεία ενίσχυσης των οικονομικών του ΤΕΙ.

Με 1 εκατ. ευρώ και Επίτιμος Καθηγητής

Το μικρότερο ποσό που μπορεί να συνεισφέρει κάποιος στον «Ηλεκτρονικό Κουμπαρά» είναι δέκα ευρώ. Από εκεί κι έπειτα για δωρεές από 1.000 έως και 24.999 ευρώ γίνεσαι «Φίλος», που είναι η τελευταία βαθμίδα στους Επαίνους Ευποιίας.

Οκτώ «σκαλιά» έχει το συγκεκριμένο σύστημα, και σύμφωνα με τους εμπνευστές της προσπάθειας πρόκειται για ένα πρωτότυπο αντισταθμιστικό σύστημα. Εάν για παράδειγμα κάποιος χορηγός προσφέρει το ποσό των 40.000 ευρώ τον ένα χρόνο και τον επόμενο προσφέρει το ποσό των 60.000 ευρώ, από «Υποστηρικτής» αναβαθμίζεται κατά δύο κλίμακες σε «Μεγάλο Χορηγό» και απολαμβάνει φυσικά τα αυξημένα προνόμια της συγκεκριμένης βαθμίδας.

Το ΤΕΙ Αθήνας σκοπεύει να δημιουργήσει και το «Άλσος των Χορηγών». Εκεί θα φυτεύονται δέντρα που θα φέρουν τα ονόματα των μεγάλων δωρητών.

Σε περίπτωση που κάποιος μπορέσει να συνεισφέρει με 1 εκατ. ευρώ, γίνεται «Μέγας Ευεργέτης». Μεταξύ των προνομίων που θα απολαμβάνει είναι η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Καθηγητή αλλά και η θέση του Επισκέπτη Καθηγητή. Επίσης, σε ειδική τιμητική θέση σε όλα τα έντυπα θα αναγράφεται το όνομά του. Με το όνομά του θα μπορούν να βαπτιστούν αίθουσες, τμήματα ή εργαστήρια.

Φυσικά θα έχει και πρόσκληση στις επίσημες εκδηλώσεις αλλά και το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ελεύθερα τα αμφιθέατρα του ΤΕΙ.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το σχέδιο του «Ηλεκτρονικού Κουμπαρά».