Καυγάς Καπερνάρου-Κατριβάνου στη Βουλή

  • Καυγάς Καπερνάρου-Κατριβάνου στη Βουλή

Ο εκνευρισμός και η ένταση από την... αστάθεια αρχίζει πλέον και περνά και στη Βουλή. Σειρά στις αντιπαραθέσεις, και μάλιστα με υψηλούς τόνους, είχαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. Τα σκάγια βέβαια πήραν και τον Πρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα, που επιχείρησε να λειτουργήσει ως... διαιτητής!

Όλα συνέβησαν στην αρμόδια επιτροπή που συζητούσε για το σωφρονιστικό σύστημα.

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησης, είπε πως οι Αλγερινοί είναι οι πιο επικίνδυνοι κρατούμενοι, σε σχέση με τους Αλβανούς που είναι αρνάκια. Και από κει και πέρα τα πράγματα ξέφυγαν.

Καπερνάρος: «Τα αδέλφια σας τους λαθρομετανάστες να τους πάρετε στο σπίτι σας». «Περάσαμε νόμο εδώ μέσα, ο ρατσιστικός λόγος δεν είναι άποψη», διαμαρτυρήθηκε η Βασιλική Κατριβάνου από τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο Βασίλης Καπερνάρος σχολίασε: «Είναι λαθραίοι λαθρομετανάστες... Τα αδέλφια σας τους λαθρομετανάστες να τους πάρετε στο σπίτι σας». «Είστε χυδαίος και ρατσιστής», του απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ευτυχώς για όλους το επεισόδιο τελείωσε εκεί.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, πάντως, Ανδρέας Κουτσούμπας, αποδοκίμασε τη στάση Καπερνάρου λέγοντας «σας ανακαλώ στην τάξη». Το σχόλιο Κουτσούμπα, όμως, δεν έμεινε αναπάντητο, καθώς ο Καπερνάρος πήρε και πάλι το λόγο λέγοντας στον βουλευτή της ΝΔ: «εγώ σας ανακαλώ στην τάξη, γιατί εσείς λέτε αυτά που είπα εγώ στις τηλεοράσεις».