11 Νοέμβριος 2014, 15:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2014, 15:12

Σαμαράς-Βενιζέλος τα λένε το απόγευμα με τραπεζίτες

  • Σαμαράς-Βενιζέλος τα λένε το απόγευμα με τραπεζίτες
    Φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ώρα που οι εταίροι και δανειστές μας απειλούν με κούρεμα, ακόμη και με επιστροφή του ποσού που έμεινε αδιάθετο από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να συναντηθούν το απόγευμα εκ νέου. Μόνο που αυτή τη φορά θα έχουν μαζί τους και τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank).

Στόχος είναι να δουν από κοινού την πορεία του τραπεζικού συστήματος.

Κυρίως όμως θέλουν να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα σε περίπτωση που οι γνωστοί-άγνωστοι κερδοσκόποι στοχοποιήσουν και πάλι την ελληνική οικονομία.

Τα 11,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ θα είναι διαθέσιμα έως το τέλος του 2014, καθώς στη συνέχεια θα πρέπει να επιστραφούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ώστε να ακυρωθούν μειώνοντας ισόποσα το χρέος.

Στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με τους τραπεζίτες αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των κόκκινων δανείων, σε μια προσπάθεια η κυβέρνηση να μπορέσει να δώσει ένα «καλό νέο» μετά τη ρύθμιση των χρεών. Με αυτές τις κινήσεις οι Σαμαράς και Βενιζέλος πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να αλλάξουν το κλίμα στο δρόμο για τις εκλογές. Είτε προεδρικές είτε εθνικές.