11 Νοέμβριος 2014, 15:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2014, 15:00

Προγράμματα μαζικής στείρωσης στην Ινδία με νεκρούς και... δώρα!

  • Προγράμματα μαζικής στείρωσης στην Ινδία με νεκρούς και... δώρα!
  • Προγράμματα μαζικής στείρωσης στην Ινδία με νεκρούς και... δώρα!
  • Προγράμματα μαζικής στείρωσης στην Ινδία με νεκρούς και... δώρα!

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί και μόνο στο άκουσμά της η είδηση του θανάτου οκτώ γυναικών που πήραν μέρος σε κρατικό πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων, στο πλαίσιο οικογενειακού προγραμματισμού σε ιατρικό κέντρο της Ινδίας.

Οι άτυχες γυναίκες, καθώς και ακόμα 64 που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, χειρουργήθηκαν το περασμένο Σάββατο σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ. από την Ραϊπούρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Τσατίσγκαρ.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Indian Express αναφέρει ότι όλες οι επεμβάσεις έγιναν από έναν χειρουργό και τον βοηθό του. «Δεν υπήρξε αμέλεια. Πρόκειται για έναν έμπειρο γιατρό. Θα διεξαχθεί έρευνα» δήλωσε αξιωματούχος των τοπικών υπηρεσιών Υγείας.

Πάντως εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης είπε ότι τα θύματα άρχισαν να αισθάνονται άσχημα, εμφάνισαν χαμηλή πίεση, εμετούς και άλλα συμπτώματα, τα οποία γίνονταν όλο και πιο έντονα.

Πέρα από το τραγικό γεγονός, εκείνο που προκαλεί εξίσου αλγεινή εντύπωση είναι το ότι οι μαζικές στειρώσεις οργανώνονται συστηματικά στην Ινδία, ενώ σε όσα ζευγάρια δεχθούν να υποβληθούν στις επεμβάσεις προσφέρουν δώρα από αυτοκίνητα μέχρι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές!