11 Νοέμβριος 2014, 13:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2014, 13:28

Νέο κύμα κακοκαιρίας στη βόρεια Ιταλία

  • Νέο κύμα κακοκαιρίας στη βόρεια Ιταλία
  • Νέο κύμα κακοκαιρίας στη βόρεια Ιταλία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η περιφέρεια της Λιγουρίας στην Ιταλία, καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την περιοχή.

Δεκάδες κτίρια έχουν πλημμυρίσει και τα συνεργεία διάσωσης φθάνουν με πλωτά μέσα για να προσφέρουν βοήθεια. Στο Κιάβαρι βατραχάνθρωποι απεγκλώβισαν δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων από τα ΙΧ τους, που έχουν βυθιστεί κατά το ήμισυ στα νερά.

Δυο άνθρωποι, 65 και 70 ετών, αγνοούνται στην τοποθεσία Λέιβι, των οποίων κατέρρευσε το σπίτι λόγω κατολίσθησης. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αποκόλληση ολόκληρου τμήματος βουνοπλαγιάς.

Τις προσπάθειες των διασωστών δυσχεραίνει η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε χωριά και κωμοπόλεις της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας.

Ανησυχία έχει προκαλέσει και στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια η αύξηση της στάθμης του νερού του χειμάρρου Μπαγκάντσα. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει τοποθετήσει χιλιάδες σάκους με άμμο γύρω από φράγματα και γέφυρες, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι καταστροφικές συνέπειες από το ενδεχόμενο υπερχείλισης.