11 Νοέμβριος 2014, 12:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2014, 16:19

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι καταδικάζουν την Άγκυρα

  • Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι καταδικάζουν την Άγκυρα

Την προκλητική στάση της Τουρκίας που αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο και προσπαθεί να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο, με αφορμή την κυπριακή ΑΟΖ, καταδίκασαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τους που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Κάλεσαν μάλιστα την Τουρκία «να ενεργεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, να αποσύρει τα σκάφη της από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και να σταματήσει τις απειλές εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Η αποστολή του κυπριακού Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό του Ανδρέα Μασούρα, κατάφερε και καταδίκασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και μάλιστα η καταδίκη έγινε μέσα στην ίδια την Τουρκία, στο πλαίσιο του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη» τονίζεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Στην κοινή ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι « η Τουρκία πρέπει να ενεργεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου» ενώ «είναι σκόπιμα προκλητική και επιζήμια για τα ίδια τα συμφέροντά της σε ό,τι αφορά την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να αποσύρει τα σκάφη της και να σταματήσει τις απειλές εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μιλήσει με μία φωνή, καλώντας για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της».