11 Νοέμβριος 2014, 10:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοέμβριος 2014, 10:40

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ποντίων Εκπαιδευτικών επιμορφώνει

 • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ποντίων Εκπαιδευτικών επιμορφώνει
  Τελειόφοιτες του Παρθεναγωγείου Τραπεζούντας

Την περσινή επιτυχημένη συνεργασία τους ανανέωσαν και για το φετινό ακαδημαϊκό έτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τη μια πλευρά και από την άλλη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών και η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν εκ νέου την ερχόμενη άνοιξη διαλέξεις για περαιτέρω επιμόρφωση εν ενεργεία δασκάλων και εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, όπως είπε στο pontos-news.gr ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Στάθης Πελαγίδης, φέτος ο κύκλος των διαλέξεων θα διευρυνθεί και θα παρουσιαστούν θέματα για την ιστορία ολόκληρου του Ελληνισμού της Ανατολής (Καππαδοκία, Θράκη, Πόντος, Μικρά Ασία). Υπενθυμίζεται ότι οι περσινές διαλέξεις αφορούσαν μόνο την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Φέτος έχουμε μια “ανθοδέσμη” θεμάτων για τον Ελληνισμό της Ανατολής από πολύ αξιόλογους ομιλητές. Δεν θα σταματήσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες επιμόρφωσης για δασκάλους και καθηγητές, ώστε να προσφέρουν ακόμα καλύτερο εκπαιδευτικό έργο», ανέφερε στο pontos-news.gr ο Στ. Πελαγίδης.

Ο κύκλος των μαθημάτων-διαλέξεων τελεί υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου, θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2015 και θα διαρκούν δύο ώρες κάθε εβδομάδα. Θα πραγματοποιούνται σε σχολικό χώρο (με ευρύχωρο αμφιθέατρο και δυνατότητα ηλεκτρονικής προβολής), που θα παραχωρήσει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τις διαλέξεις θα παρουσιάσουν εθελοντικά οι εξής καθηγητές:

 • Αντώνης Παυλίδης (ιστορικός, σχολικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών)
 • Θανάσης Καραθανάσης (καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Ποιμαντικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ)
 • Νίκος Ιντζεσίλογλου (καθηγητής Νομικής Σχολής του ΑΠΘ)
 • Αδελαΐς Ισμυρλιάδου (διδάκτωρ Ιστορίας και σχολική σύμβουλος)
 • Στάθης Πελαγίδης (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ιστορικός)
 • Παύλος Αλμπανούδης (διδάκτωρ Γλωσσολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης)
 • Αλέξανδρος Ακριτόπουλος (καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας)
 • Παρύσατις Παπαδοπούλου (καθηγήτρια Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ).