11 Νοέμβριος 2014, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2015, 13:07

Προετοιμασίες για το 17ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

  • Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στο 17ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
    Εικόνα από το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά.

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να τελειώσει το 16ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, που έγινε με τεράστια επιτυχία το καλοκαίρι, και οι νεαροί Πόντιοι ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες για το επόμενο.

Η ετήσια αυτή συνάντηση των νέων ποντιακής καταγωγής από όλη την Ελλάδα και τη Διασπορά στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά έχει πλέον καταστεί θεσμός και οι συμμετοχές χρόνο με το χρόνο αυξάνονται.

Η θεματολογία των συναπαντημάτων πλούσια, με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για επίκαιρα κοινωνικά, πολιτιστικά και ιστορικά θέματα του ποντιακού ελληνισμού. Η συνάντηση αυτή δίνει επίσης την ευκαιρία στους νέους να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με καταξιωμένους επιστήμονες, συγγραφείς και καλλιτέχνες που συμβάλλουν στην τεκμηρίωση και καταγραφή της παράδοσης.

Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» η πρώτη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής για το «17ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά 2015», κατά την οποία προβλήθηκαν και αποσπάσματα από το 16ο Συναπάντημα. Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων της Βόρειας Ελλάδας, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και προβληματισμούς.

Με τη συνεργασία και με σεβασμό προς την ποντιακή παράδοση οι νέοι έβαλαν και πάλι τα δυνατά τους προκειμένου να αρχίσει παραγωγικά ακόμα μια χρονιά προετοιμασίας. Υποσχέθηκαν μάλιστα ότι το επόμενο Συναπάντημα θα ξεπεράσει το προηγούμενο τόσο σε συμμετοχές όσο και σε οργανωτικές εκπλήξεις.