10 Νοέμβριος 2014, 19:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2014, 19:26

«Όχι» στην απαλλαγή ανέργων από τα δημοτικά τέλη στην Πετρούπολη

  • «Όχι» στην απαλλαγή ανέργων από τα δημοτικά τέλη στην Πετρούπολη

Και να θέλουν οι δήμοι να φροντίσουν λίγο περισσότερο τους δημότες τους, το Σύνταγμα δεν το επιτρέπει.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο δήμος Πετρούπολης που ενώ αποφάσισε να απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη τους μακροχρόνια ανέργους και να μειώσει κατά 50% τα τέλη για τους νέους επαγγελματίες, βρήκε απέναντί του την ελληνική νομοθεσία.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφαση του δήμου με την αιτιολογία ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από καμία διάταξη του νόμου για τους μακροχρόνια ανέργους και τους νέους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με καταγγελία - ανακοίνωση του δήμου Πετρούπολης, στα μέσα Οκτωβρίου με πρόταση του δημάρχου ελήφθη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν κατά 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος.

Στις 4 Νοεμβρίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφαση με την αιτιολογία ότι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι επαγγελματίες, δεν προβλέπονται σε καμία διάταξη νόμου.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος (πρόσκειται στο ΚΚΕ) καταγγέλλει «την κυβερνητική πολιτική που υλοποιείται μέσα από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς να επιτρέπουν την οποιαδήποτε ελάφρυνση στις λαϊκές οικογένειες» και δηλώνει πως θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι μας, ασκώντας κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου να μην ισχύσει η ακύρωση της απόφασής μας».