10 Νοέμβριος 2014, 17:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2014, 17:35

Φουλ στο... κόκκινο Γιάννας - Τσίπρα

  • Φουλ στο... κόκκινο Γιάννας - Τσίπρα

Από τη μια η κόκκινη τσάντα που κρατούσε, από την άλλη το... παρατσούκλι που της έχουν κολλήσει μετά τις τελευταίες δηλώσεις της υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, έκαναν τη συνάντηση της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παραπέμπει στο φουλ στο κόκκινο.

Η συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή κράτησε μία ώρα και επισήμως αφορούσε την ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2015, το Ίδρυμα Κλίντον (The Clinton Foundation). Εξάλλου για τη διεξαγωγή του συνεδρίου η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε συναντηθεί προ ημερών και με τον πρωθυπουργό, μόνο που αυτή η συνάντηση έγινε εκ των υστέρων γνωστή και δεν κράτησε τόση ώρα.

Το βέβαιο είναι ότι η ατζέντα δεν έμεινε στα του συνεδρίου, μια και τόσο η Γιάννα Αγγελοπούλου όσο και ο γιος της έχουν εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άνθρωποι που είχαν συνεργαστεί με την πάλαι ποτέ πρόεδρο του Αθήνα 2004 τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις ΗΠΑ έχουν συστρατευτεί με τα σχέδια της Κουμουνδούρου. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα σε συνέντευξή της η Γιάννα Αγγελοπούλου είχε δηλώσει αντισυστημική και είχε αναφερθεί θετικά στο πρόσωπο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα είχε πει: «Στον Τσίπρα βλέπω έναν νέο άνθρωπο που μιλά με τρόπο ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει αυτό που εγώ λέω το “αντισύστημα”. Για τα προγράμματά του δεν θα εκφράσω άποψη, γιατί βλέπω πως χρησιμοποιούν τρόπους για την ανάδειξη των προβλημάτων που είναι αφελείς».

Το θέμα της Προεδρίας αλλά και οι οικονομικές εξελίξεις έπεσαν στο τραπέζι, αν και οι δυο φρόντισαν να μη βγει σε αυτή τη φάση τίποτε προς τα έξω. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αγγελοπούλου είχε απαιτήσει και έγινε δεκτό να μην υπάρχει άλλος μέσα στη συνάντηση, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές. Η εσωκομματική βέβαια αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε με καλό μάτι το άνοιγμα του Προέδρου στην Αγγελοπούλου και... βράζει, βάζοντας ένα ακόμη βέλος στη φαρέτρα της.

Να σημειώσουμε ότι το πρώτο «CGI Mediterranean Meeting» στην Ελλάδα θα φέρει στο ίδιο τραπέζι ηγετικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και τον πολιτικό κόσμο, την κοινωνία των πολιτών, καθώς και φιλανθρώπους για να αντιμετωπίσουν οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της περιοχής.