10 Νοέμβριος 2014, 17:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοέμβριος 2014, 17:13

Έρχεται ο ατομικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας

  • Έρχεται ο ατομικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας

Φάρμακα, εξετάσεις και όλες οι παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται να μπουν στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο του ατομικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας. Πρόκειται για ένα νέο εργαλείο που θα ελέγχει όλες τις δαπάνες υγείας μέσω των απαιτούμενων διασταυρώσεων.

Έτσι, ο ΕΟΠΥΥ θα είναι σε θέση να γνωρίζει άμεσα και να καταγράφει τις ιατρικές επισκέψεις του κάθε ασθενούς ξεχωριστά. Επίσης θα καταγράφει ηλεκτρονικά τα φάρμακα, τις εξετάσεις και όλες τις ιατρικές πράξεις που απαιτούνται.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης παρουσιάζοντας τον ατομικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας δήλωσε ότι «έχοντας όλα τα δεδομένα σε ηλεκτρονική μορφή θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων του Οργανισμού και πάταξη της παραβατικής συμπεριφοράς».

Πάρτι με τις ιατρικές πράξεις

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στον Τύπο, οφθαλμίατρος στην Πελοπόννησο σε ένα εξάμηνο του 2013 χρέωσε στον ΕΟΠΥΥ ιατρικές πράξεις ύψους 43.000 ευρώ. Πνευμονολόγος στη Θεσσαλία βρέθηκε με εξαμηνιαία δαπάνη 91.000 ευρώ, παθολόγος στην Αθήνα με 150.000 ευρώ και καρδιολόγος στη Θεσσαλονίκη με 156.000 ευρώ.

Από τις αρχές του νέου έτους θα τεθεί σε εφαρμογή και η ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς μέσω της οποίας ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να κάνει χρήση των ιατρικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.